Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapkowa pasta w barwach biało - czerwonych

Kanapkowa pasta w barwach biało - czerwonych

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 1854

Dodano:

Odsłon: 285

Pasta na bazie chudego twarogu i soczystych pomidorów, muśnięta gęstą, kwaśną śmietaną. W sam raz na początek dnia, nawet dla tych, którzy z nabiałem są na bakier ;-) Świetnie smakuje z dowolnym rodzajem pieczywa lub jako dodatek do świeżo ugotowanych, gorących ziemniaków.

Składniki

  • 1 kostka (200 g) białego chudego twarogu
  • 2 średnie pomidory odmiany Lima lub malinowe
  • 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18%
  • różowa sól himalajska, świeżo zmielony czarny pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory wsadzić do szklanej miseczki i zalać wrzątkiem, aby łatwo było obrać je ze skórki.
    Po odcedzeniu i obraniu wyciąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę.
    Ser w osobnej misce rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone pomidory, śmietanę, delikatnie wymieszać. Doprawić solą i odrobiną pieprzu.
    Można jeść od razu lub wstawić na godzinę do lodówki, by smaki się przeniknęły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń