Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 426
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 152
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22793
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 5375
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 426
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 152
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22793
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 5375
Składniki
Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.
Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.