Do góry

Przekąski Przepis na:

Kandyzowana skórka w czekoladzie

Przepis dnia 2011-12-16
Kandyzowana skórka w czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 866

Dodano:

Odsłon: 4881

Pyszna przekąska, jak galaretka :), pomysł z mojewypieki.blox.pl

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce dokładnie umyć, a najlepiej wyszorować szczoteczką pod ciepłą wodą. Odkroić część białego albedo jest gorzkie. Pokroić w 1 cm paski. Zalać gorącą woda i gotować około 15-20 min, odcedzić i osuszyć ręcznikiem papierowym.

  2. W rondelku wymieszać wodę (1 szklanka) z cukrem (1 szklanka). Zagotować do rozpuszczenia się cukru. Wrzucić paski pomarańczy, gotować na zmniejszonym ogniu, aż staną się półprzezroczyste, a woda prawie cała wyparuje. Osuszyć na kratce. Pozostawić na noc, nieprzykryte, do wyschnięcia.

  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, obtaczać skórkę i suszyć na kratce lub papierze do pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 grudnia 2011 jak dla mnie rewelacja, smak świątecznego deseru zamknięty w małym conieco:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

athe 14 grudnia 2011 pomaranczA!!! TA pomaranczA! a nie ten pomarancz!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 grudnia 2011 To musi fantastycznie smakować, wspaniała "przekąska"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń