Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanie smażone -ala schabowy

Kanie smażone -ala schabowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 44

Dodano:

Odsłon: 1211

Smaczne grzybki :)

Składniki

  • Kilka dużych kapeluszy Czubajki Kania.
  • Masło , sól .
  • Panierka - bułka tarta z jajkiem.
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wyrośnięte kapelusze czubajki moczymy kilka godzin w mleku.
    Na patelni roztapiamy masło.Kapelusze obtaczamy w panierce
    i smażymy kilka minut do uzyskania złocistego koloru.

    Można serwować na świeżym miękkim chlebie lub jako kotlet na talerzu.
    Najlepiej jeść kanie same gdyż wtedy można delektować się ich specyficznym smakiem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń