Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapryśny gulasz

Kapryśny gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 3504

Dodano:

Odsłon: 330

Pyszne mięso z warzywami, można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • 7 malutkich pietruszek
  • 8 małych marchewek
  • Ćwiartka selera
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Olej do prużenia
  • Cebula
  • Sól
  • Papryka ostra
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

  2. 2. Cebulę obieramy, kroimy drobno, dodajemy do mięsa.

  3. 3. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy drobno.
    4. Dodajemy do mięsa.

  4. 5. Wlewamy fasolkę łącznie z zalewą.

  5. 6. Paprykę obieramy z nasienia, drobno kroimy łączymy z mięsem.

  6. 7. Doprawiamy papryką.

  7. 8. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.

  8. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 kwietnia Zestaw składników idealny dla mnie, może rozmawiałaś z Asią? ;)
Pyszny gulasz, a kapryśny chyba dlatego, że szybciej znika, niż się pojawia :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń