Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuściane bułeczki"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Półtorej szklanki letniej wody połącz z drożdżami, cukrem i łyżką mąki. Resztę mąki przesiej, dodaj łyżeczkę soli, 2 łyżki oleju i jedno jajko. Wlej rozczyn, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Farsz: cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Dodaj pokrojoną kapustę. Podsmaż. Przypraw.
Ciasto podziel na 8 części. Rozwałkuj, ułóż farsz, zlep. Posmaruj jajkiem, posyp czarnuszką. Piecz 15-20 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca koło Żywca</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie