Do góry

Desery Przepis na:

Kapuściany garnek

Kapuściany garnek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Kapuściany garnek"

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • marchewka
  • cebu la
  • pętko cienkiej kiełbasy
  • pęczek koperku
  • 30 dag makaronu rurki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • olej
  • ocet jabłkowy lub sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna

  2. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Marchewkę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj.

  3. Kapustę oczyść, poszatkuj. Włóż do rondla, zalej wodą tak, aby przykryła kapustę. Gotuj ok. 5 minut od momentu zagotowania. Dobrze odcedź. Dodaj marchewkę i cebulę, zalej 2 i pół szklanki wody, gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut).

  4. Kiełbasę pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju. Dodaj do garnka razem z koncentratem pomidorowym i koperkiem. Wymieszaj, podgrzej.

  5. Przypraw słodką papryką, octem jabłkowym, solą i pieprzem. Dodaj makaron, wymieszaj.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń