Przekąski Przepis na:
Kapuśniaczki drożdżowe do barszczyku

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 146
Dodano: 13.03.2009
Odsłon: 3113
Składniki
- żółtko, 1 szt.
- margaryna, 30 dag
- kwaśna śmietana, 1 szkl.
- mąka, ok. 0,5 kg
- drożdże, 5 dag
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Posiekać mąke z margaryną. Drożdże rozmieszane ze śmietaną (i 0,5 łyżeczki cukru pudru) wlać do mąki. Wyrobić. Do ciasta dodać żółtko i 1 łyżeczkę soli. Ok. godzine trzymac w cieple.
-
W tym czasie przygotować farsz z kapusty kiszonej. Ciasto rozwałkować, kłaśc farsz i zwijać. Wierzch smarować białkiem i posypać kminkiem, serem żółtym... Piec na złoty kolor. POLECAM
Komentarze do przepisu (0)