Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak

Kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 928

Dodano:

Odsłon: 6840

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę* pokroić, wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami, oprócz cebuli i kiełbasy, które pokrojone w kostkę podsmażamy, a następnie dorzucamy do reszty. Dolewamy wodę i gotujemy, aż kapusta zrobi się miękka. Jeśli wyjdzie zbyt gęste, dodać jeszcze wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku. *Ja kapusty nie płuczę, bo lubię, jak zupa jest dosyć kwaśna, ale płukanie jak najbardziej wskazane, jeśli nie chcemy by zupa była za kwaśna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 05 października 2011 Kapusty kiszonej nigdy nie powinno się płukać, bo niszczy się w ten sposób zawarte w niej witaminy, a jeśli jest za kwaśna, to trzeba tak manewrować przyprawami i dodatkami, żeby złagodzić kwaśny smak.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń