Do góry

Dania główne Przepis na:

kapuśniak na golonce

kapuśniak na golonce

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 533

Dodano: 03.10.2009

Odsłon: 11860

Super zupka

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę podgotować, jeszcze twardą odcedzić, zetrzeć jarzyny, włożyć do garnka. Umyć golonkę i włożyć do jarzyn listek. Ziele zalać wodą, dodać kostkę mięsną, bardzo często jej używam do zup i sosów. Gotować aż golonka się rozgotuje. Pokroić cebulkę, lekko podsmażyć, do jeszcze nie podsmażonej cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy już golonka jest miękka dodajemy przysmażoną mąkę z cebulą. Zagotować, do smaku można dodać maggi i pieprzu ziołowego. Kapuśniak podaję z ziemniakami okraszonymi np. słoninką lub podsmażoną cebulką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juczka 10 października 2009 WITAM ALICJO,OCZYWIŚCIE ŻE KAPUSTA KISZONA POZDRAWIAM:)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 09 października 2009 Mam jedno pytanie,czy kapusta kiszona czy świeża,bo różnie gotują kapuśniak,ja według mnie dałabym kiszoną?

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 07 października 2009 Nawet bym zjadła... Taka ciepła i aromatyczna zupka.. :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 04 października 2009 Ten pyszny zapach uniósł się przy moim komputerze, chyba zgłodniałam,super zdjęcie.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń