Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak na golonkach

Kapuśniak na golonkach

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1589 Ocena: 36526

Dodano: 12.09.2017

Odsłon: 870

W zasadzie to golonki miały być tak zwyczajnie zjedzone, jednak przyszedł czas, kiedy naszła ochota na kapuśniak. Wyszedł niesamowicie aromatyczny.

Składniki

  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 2 golonki pakowane próżniowo natarte przyprawami
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • mielony kminek
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jarzyny ścieramy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, golonki, zalewamy zimną wodą (1,5-2 l), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pół łyżeczki soli, zagotowujemy, dodajemy odciśniętą z soku i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę. Gotujemy 10-15 min, po czym dodajemy sok z kapusty (ilość zależna od preferencji smakowych). Gotujemy do miękkości warzyw. Mięso wyciągamy, dzielimy na mniejsze kawałki.
    Zupę doprawiamy do smaku mielonym kminkiem, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 14 września Pięknie dziękuję za miłe komentarze ;) Pozdrawiam :*

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kate85 13 września Super! Oj, będzie gotowanie... :) Pięknie pozdrawiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 13 września Pyszna, tradycyjna zupka <3 Wieki nie jadłam! Ale narobiłeś mi smaku ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izek 12 września Poproszę miseczkę tej pysznej zupy! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 września Aż u mnie czuć ten cudowny zapach...przepyszny..:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń