Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywną, smaczną i aromatyczną zupę z kiszonej kapusty na wywarze z żeberek i włoszczyzny. W zupie dominuje kwaskowa nuta połączona z delikatnością przecieru pomidorowego oraz aromatem żeberek i wędzonej szynki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 183
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 157
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 96
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 183
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 157
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 96
Składniki
Z żeberek i włoszczyzny ugotować intensywny wywar z dodatkiem pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i liści laurowych.
Kapustę kiszoną drobno pokroić. Na odrobinie oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę, a następnie dodać do niej również pokrojoną w kostkę szynkę wędzoną i chwilę razem przesmażyć. Ząbki czosnku drobno posiekać. Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie.
Z wywaru wyciągnąć włoszczyznę i żeberka, a następnie dodać do niego pokrojoną kapustę i czosnek oraz podsmażoną szynkę i cebulkę. Gotować do momentu aż kapusta nabierze odpowiedniej miękkości. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany koperek i doprawić całość solą oraz pieprzem, zagotować, a następnie dodać ugotowane ziemniaczki. Gotowy kapuśniak podawać ze świeżą zieleniną i "żeberkową wkładką". Życzę smacznego! :)