Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z coolwrap i kurczaka wędzonego

Kapuśniak z coolwrap i kurczaka wędzonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47086

Dodano:

Odsłon: 1509

Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwrap. Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.

Składniki

  • 1/2 sztuki kapusty coolwrap
  • 600 g udek wędzonych z kurczaka
  • 1 duża pietruszka
  • 1 seler korzeniowy
  • 2 duże marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 3 pomidory malinowe
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 szczypta mielonego kminku
  • 1 pęczek koperku
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.

    Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.

    Marchew kroimy na większe kawałki.

    Ziemniaki kroimy w kostkę.

    Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.

    Kapustę szatkujemy.

    Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz.

    Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu.

    Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy.

    Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Na koniec dodajemy posiekany koperek.

    Zupę podajemy z tartym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń