Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na 4 osoby, 1 porcja: 214kcal, czas przygotowywania: 40 minut, potrawa średnio trudna i tania:P
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 105
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 242
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 105
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 242
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Oczyścić i obrać włoszczyznę, ugotować ją wraz z pomidorami i cebulą. Cieniutko poszatkować kapustę i dusić pod przykryciem, dodając masło i 2 łyżki wody. Tymczasem w oddzielnym naczyniu, ugotować fasolę perłową, wcześniej zalewając ją 2 szklankami zimnej wody. Gdy wszystko będzie miękkie, połączyć wszystkie składniki w następujący sposób: najpierw przecedzić wywar z warzyw do innego garnka, przetrzeć pomidory i cebulę do zupy, potem wrzucić uduszoną kapustę i ugotowaną fasolkę, dolewając wywar z jej gotowania. Posolić do smaku, poprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Przed samym podaniem włożyć do zupy obrane ze skórki i pokrojone w talarki kiełbaski. DOBRA RADA: Można do zupy dodać otarty majeranek - ułatwia trwanie, zwłaszcza gdy wśród składników potrawy znajduje się fasola ;-)