Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z groszkiem"
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 666
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2121
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 160
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 557
Szybka i smaczna
Odsłon: 9226
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 666
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2121
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 160
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 557
Szybka i smaczna
Odsłon: 9226
Składniki
Kapustę oczyść, potnij na spore kawałki. Ziemniaki oraz kalarepki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Strączki groszku cukrowego dobrze oczyść, cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Następnie dołóż kalarepkę i ziemniaki. Wlej bulion, gotuj przez około 10 minut.
Po tym czasie do garnka wrzuć pozostałe warzywa i gotuj kapuśniaczek przez kolejne 10 minut.
Pod koniec gotowania zupę posól do smaku. Posyp grubo utłuczonym pieprzem i udekoruj natką.
Świeży groszek cukrowy oraz zielony zastąp mrożonką, ewentualnie warzywami z puszki. Dzięki temu zaoszczędzisz ponad 3 zł.Źródło: Tina