Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kapusty włoskiej z ciecierzycą

Kapuśniak z kapusty włoskiej z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 4017

Dodano:

Odsłon: 345

Prosta zupka o dużej zawartości potasu :)

Składniki

  • Bulion (u mnie warzywny) ok 1,5-2 litra
  • Kapusta włoska 1/2 małej główki
  • Ciecierzyca ugotowana ok 200 g (może być z puszki)
  • marchew 2-3 szt
  • ziemniaki 2-3 szt
  • pomidory krojone z puszki
  • sól,ziele angielskie,pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić i wrzucić do gotującego się bulionu.

    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

    Marchew obrać i pokroić w plasterki.

    Do gotującej się kapusty dodać pokrojone warzywa i gotować do miękkości a następnie dodać ciecierzycę i pomidory z puszki.

    Doprawić do smaku.Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 20 kwietnia Pyszności <3 taka zupa z nowalijek <3 Kocham. Do tego aquafaba <3 mmmm <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 kwietnia Ciecierzyca jest pyszna i musimy wypróbować Twoją wersję, bo tak, jak koleżanka poniżej, też jeszcze nie robiliśmy podobnego :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolao 20 kwietnia Kapuśniak z dodatkiem ciecierzycy to dla mnie nowość ;) Jestem ciekawa jak smakuje :D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń