Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 336 Ocena: 9093

Dodano:

Odsłon: 1282

Bardzo szybki i prosty kapuśniak z kiszonej kapusty. Ja gotowałam ją około 25 minut. Zupa idealna dla zabieganych i zapracowanych. Bardzo smaczna, lekko kwaskowata i bardzo sycąca.

Składniki

  • 4-5 ziemniaków
  • 1 słoik kapusty kiszonej z marchewką
  • kilka plastrów boczku wędzonego
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka mięsna (przyprawa)
  • 1 liść laurowy
  • 1 ziarnko ziela angielskiego
  • 2 litry wody
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Do podsmażonego boczku dodajemy cebulę i lekko ją rumienimy.

  2. Następnie dodajemy odcedzoną i pokrojoną kapustę.

  3. Do kapusty dodać liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i dusimy 8-10 minut.

  4. Ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać je wodą, zagotować i gotować je około 10 minut.

  5. Następnie wrzucić do ziemniaków kapustę z boczkiem.

  6. Dodać kostkę mięsną. Mieszamy i gotujemy zupę około 5 minut.

  7. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 kwietnia no przepyszny kapuśniaczek,az mi ślinka leci na takie kwaskowe jedzonko:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 kwietnia No, no, rozbijasz bank ostatnimi przepisami :D
Biorą, jak rybki w przerębli hehehe.
Taką "kwasielinkę" z dodatkami to ja lubię :)
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń