Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kiszonej kapusty na koncentracie pomidorowym

Kapuśniak z kiszonej kapusty na koncentracie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 591

Dodano:

Odsłon: 1424

wspaniała zupka na upały

Składniki

  • Pół kilograma dowolnych kości na zupę,
  • 6-8 sporych ziemniaków,
  • 3 średnie młode marchewki,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 mały liść pora i selera,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziela angielskie,
  • 2 łyżki oleju(dla większej ilości tak zwanych oczek),
  • 1,5 łyżki przyprawy z dodatkiem soli,
  • pół łyżki cukru,
  • pół łyżki majeranku,
  • 2 łyżki koncentraru pomidorowego,
  • pieprz ziołowy(do posypania zupy),
  • 250 g kiszonej kapusty.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i włoszczyznę, gotować do miękkości mięsa, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz ziele i liść, doprawić do smaku przyprawą, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę oraz cukier i majeranek, pogotować do miękkości kapusty, dodać koncentrat, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Po nalaniu do talerza obficie posypać pieprzem ziołowym jeśli ktoś lubi, ja uwielbiam pieprz zmienia smak zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń