Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z młodej kapusty kiszonej

Kapuśniak z młodej kapusty kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 119

Dodano:

Odsłon: 109

Uwielbiam super kwaśną zupkę

Składniki

  • Pół kilo ogonków wieprzowych,
  • 6-8 ziemniaków w zależności od wielkości,
  • 1 duża marchew,
  • 1 liść laurowy,
  • 4 ziela angielskie,
  • 1 liść pora i gałązka selera,
  • pół kilograma młodej kapusty kiszonej,
  • 1,5 łyżki dowolnej przyprawy z dodatkiem soli,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 1 łyżka cukru,
  • pęczek natki pietruszki.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Do garnka wlać 3 litry wody dodać ogonki oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz włoszczyznę. Gdy ziemniaki są już miękkie doprawić do smaku przyprawą dodać ziele i liść laurowy oraz pokrojoną drobno kapustę kiszoną oraz majeranek i cukier, pogotować do miękkości kapusty, po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Podawać z dużą ilością pieprzu ziołowego, wtedy smakuje rewelacyjnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń