Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z pomidorami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Kapustę oczyść, pokrój. Zagotuj w rondlu półtora litra wody. Dodaj kapustę i umyte mięso, gotuj do miękkości na małym ogniu bez przykrycia.
Cebulę obierz. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paseczki. Cebulę i włoszczyznę dodaj do mięsa, ugotuj. Dodaj pokrojone w paski jabłka i pokrojone pomidory, zagotuj. Przypraw solą, cukrem i pieprzem.
Olej rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, podsmaż. Zasmażkę dodaj do kapuśniaku, wymieszaj. Zagotuj. Przypraw do smaku.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie