Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z wkładką

Kapuśniak z wkładką

Autor:

Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 8572

Dodano:

Odsłon: 5920

Oczywiście na młodej kapuście

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. U mnie gotuje się konkretne zupy, trzeba się nią najeść bo nie ma drugiego :)
    Żeberka włożyłam do garnka czterolitrowego z dwoma litrami wody.
    Dodałam ziele i liść laurowy.
    Zupa w sumie będzie się gotowała godzinę od zagotowania.
    Po pół godzinie dodałam pokrojone warzywa w kosteczkę a ziemniaki w kostkę i kaszę.
    Na piętnaście minut przed końcem dodałam pokrojoną w kostkę kapustę.

    Pod sam koniec zupę doprawiłam sola i chili, a po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek.

  2. Zupę podałam z żeberkiem z wyjętą kością.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń