Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta biała w musztardowym sosie

Kapusta biała w musztardowym sosie

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2022 Ocena: 10428

Dodano: 09.10.2017

Odsłon: 1077

Przepis mojej babci z Bieszczad. Kapustka jest wyborna.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, poszatkować, posypać solą i cukrem do smaku, zalać niedużą ilością wody i gotować przez 15 minut. Następnie odcedzić, ostudzić, wymieszać z musztardą zmiksowaną z olejem i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku, wsypać posiekaną natkę pietruszki i podawać do drugiego dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń