Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 432

Dodano:

Odsłon: 1714

Pyszny dodatek do obiadu

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu wodę odlać. Następnie wlać świeżą wodę ale tylko tyle aby przykryła dno garnka. Zagotować.

  2. Dodać do smaku sól,pieprz,cukier. Kspusta powinna byc lekko słodka.

  3. Roztopić dwie łyżki smalcu i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać.

  4. Gdy kapusta będzie miękka wlewamy łyżkę octu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Woda z kapusty powinna prawie całkiem odparować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń