Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta faszerowana mięsem mielonym"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11237
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11237
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Składniki
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj 10 minut.
Gdy ostygnie, zetnij z niej wierzch i wydrąż środek. Poszatkuj go, po czym zeszklij na maśle razem z cebulą oraz czosnkiem.
Po chwili dodaj pokrojony w plastry por i pozostałe warzywa starte na tarce. Podlej całość 5 łyżkami bulionu i duś kilka minut.
Miękkie wymieszaj z mięsem, jajkami i przyprawami.
Gotowym farszem napełnij główkę kapusty. Ugotuj ją w reszcie bulionu. Danie udekoruj np. ryżem z mieszanką warzyw.
Czas: 60 min 1 porcja = 340 kcalŹródło: Kurier TV