Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kapusta kiszona dla tych, którzy lubią wiedzieć co jedzą ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 138
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 57
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 138
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 57
Składniki
Kapustę i marchew poszatkować drobno.Wymieszać z solą i kminkiem. Ciasno ugnieść w glinianym dzbanku. Przykryć gazą, na nią talerzyk, i mały garczek z wodą - żeby dociskało kapustę jak będzie się kwasić (a przy tym burzyć) :). Czekamy około 2 tyg aż się skisi. Ale smak domowej kapusty warty jest czekania.