Do góry

Przekąski Przepis na:

Kapusta kiszona- duszona na białym winie

Kapusta kiszona- duszona na białym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2270 Ocena: 14152

Dodano:

Odsłon: 1382

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Kapusta kiszona 1 kg
  • Boczek wędzony 15 dag
  • Cebula biała 2 szt
  • kiełbasa wiejska 1 petko
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 5 łyżek białego wytrawnego wina
  • 1/3 szklanki rosołu drobiowego (może być z kostki)
  • kminek 1 łyżka
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, posiekać. Boczek, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na własnym tłuszczu. Kapustę przełożyć do rondla, dodać przysmażoną cebulę z boczkiem, kminek, paprykę i sól do smaku. Zalać rosołem, wlać wino, włożyć kiełbasę. Kapustę dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Podawać na ciepło z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń