Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta Kiszona inaczej

Kapusta Kiszona inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 258

Dodano:

Odsłon: 4030

Ostatnio zrobiłam domową kiszoną kapustę. W tej wersji smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 200 - 300g kapusty kiszonej
  • kilka różyczek kalafiora
  • Czosnek
  • Chili
  • Cebula
  • pieprz ziołowy
  • Majeranek
  • Kminek
  • czarny pieprz
  • zmielone liście laurowe
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę.
    Pokroić różyczki kalafiora na drobniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć wszystko 3 minuty i dolać ok 1/4 szklanki wody.
    Pokroić drobno ząbek czosnku i chili (można więcej czosnku a mniej Chili) i dodać do cebuli i kalafiora.
    Podsmażyć chwilę aż czosnek zacznie pachnieć i dodać kapustę kiszoną.
    Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, czarnym, majerankiem, zmielonymi liśćmi laurowymi i kminkiem.

    Smażyć ok 5-10 minut i dodać 1/4 szklanki wody. Kiedy woda wyparuje a kapusta będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać. W razie konieczności doprawić do smaku. Smażyć jeszcze kilka minut i podawać na ciepło.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asia67 04 października taki wegetariański bigos, koniecznie wypróbuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń