Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.
Kapustę dwukrotnie opłucz, dokładnie odciśnij, posiekaj. Włóż do garnka, posyp przy- prawą do bigosu, pieprzem, słodką papryką i kminkiem, podlej olejem, dokładnie wymieszaj. Smaż ok. 30 minut na małym ogniu, mieszając.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż woda odparuje. Przypraw. Dodaj kapustę, wymieszaj, smaż ok. 5 minut. Dodaj makaron, połącz.Źródło: Chwila dla Ciebie