Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta kiszona zasmażana z rodzynkami

Kapusta kiszona zasmażana z rodzynkami

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2022 Ocena: 10419

Dodano: 14.12.2016

Odsłon: 2526

Dawniej kapustę przede wszystkim kiszono na zimę. Uważano, że kapusta miała odrodzić życiodajną moc.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Tłuszcz rozgrzać , wymieszać z mąką zarumienić, połączyć z kapustą i rodzynkami, całość doprawić do smaku i dusić przez kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń