Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi w domu trochę resztek, wiec postanowiłam coś z nich wykombinować. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałam
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Białą kapustę pokroić w paski. Cebule w piórka. Podsmażyć ok 5 minut na rozgrzanej oliwie z oregano i ziołami prowansalskimi. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i 150 ml. wody. Doprawić solą i pieprzem i drobno pokrojoną papryczką chili. Dusić aż kapusta zmięknie. Można dolać wody jeśli zbyt duża jej ilość odparuje. w połowie duszenia kapusty dodać śliwki pokrojone w paski. Kiedy kapusta będzie już odpowiednia pokroić filet na drobne kawałki i dodać do naszej potrawy. Mieszać do momentu aż filet straci swoją surowość. Teraz dodać kapustę kiszoną -moja była drobna więc nie musiałam jej dodatkowo kroić. dusić chwilę i dodać musztardę i pastę pomidorową. Dodać kukurydzę i rodzynki. doprawić do smaku solą i pieprzem Cayenne. Podawać Smacznego