Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta młoda w śmietanowym sosie

Kapusta młoda w śmietanowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11339

Dodano:

Odsłon: 227

Wspaniały dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Składniki:
  • Kapusta biała młoda 1 główka
  • Składniki na sos:
  • Śmietana 12 % ¼ litra
  • Żółtka jajka 2 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Mąka 2 łyżki
  • Ser żółty starty 3-4 łyżki
  • Sól do smaku
  • Koperek świeży
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, przeciąć na cztery części i ugotować z dodatkiem soli lecz nie rozgotować. Z mąki i masła zarobić zasmażkę, rozprowadzić śmietaną i zaciągnąć rozbełtanymi żółtkami. Ugotowaną kapustę wyłożyć na półmisek, polać sosem i posypać startym żółtym serem. Podawać na ciepło do obiadu z dodatkiem świeżego koperku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń