Do góry

Desery Przepis na:

Kapusta na ciepło

Kapusta na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Kapusta na ciepło"

Składniki

  • 1 nieduża główka białej kapusty
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • pół łyżeczki ziaren gorczycy
  • pół łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego)
  • szczypta kurkumy
  • 1 suszone chili
  • pół łyżeczki soli
  • grubo mielony pieprz
  • szczypiorek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białą kapustę oczyść z wierzchnich liści. Drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej sezamowy (możesz go zastąpić innym, np. rzepakowym).

  2. Na rozgrzany olej wrzuć ziarenka gorczycy, kmin rzymski oraz kurkumę. Dodaj pokruszony lub posiekany na kawałki wysuszony strąk chili (bez nasionek).

  3. Ogrzewaj całość na niedużym ogniu kilka minut, aż przyprawy zaczną wydzielać intensywny aromat. Wtedy włóż na patelnię posiekaną kapustę.

  4. Chwilę smaż. Podlej 3 łyżkami wody i duś 15-20 minut. Kapusta powinna pozostać lekko chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem, ozdób szczypiorkiem.

  5. czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 1 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń