Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta pekińska marynowana

Kapusta pekińska marynowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2047 Ocena: 45930

Dodano:

Odsłon: 4635

:)

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • Sól
  • 3 łyżki dressingu ryżowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oleju sojowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę ,oczyścić ,umyć i po usunięciu głąba poszatkować. Mocno posolić i krótko zagniatać. Przykryć i wstawić do lodówki na ok. 12 godzin.
    Kapustę wyjąć z lodówki ,przełożyć na sito ,przelać zimną wodą ,osączyć i dokładnie osuszyć ,najlepiej w wirówce do sałaty.
    Dressing dokładnie wymieszać z sosem rybnym i cukrem ,doprawić do smaku solą wymieszać z olejem. Kapustę polać przygotowanym sosem ,dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń