Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta pekińska z musztardą francuską

Kapusta pekińska z musztardą francuską

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 622

Dodano:

Odsłon: 3108

Gdy oprócz kapusty pekińskiej nie mamy w domu do niej żadnych innych dodatków, proponuję podać ją z sosem na bazie majonezu, śmietany, miodu i musztardy francuskiej. Taka surówka obiadowa ma fajny, wyrazisty smak. Do tego jest szybka i tania w przygotowaniu.

Składniki

  • 1 duża kapusta pekińska
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 3-4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%
  • 4 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 płaska łyżka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy drobno. Przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy oliwą i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

  2. Majonez, kwaśną śmietanę, miód oraz musztardę francuską mieszamy ze sobą. Polewamy kapustę pekińską i jeszcze raz mieszamy wszystko razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń