Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona kapusta, świetna do rybki, mielonego czy kotleta schabowego.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę w kostkę, solimy kilkoma szczyptami soli, mieszamy uciskajac... żeby sok pusciła. Zostawiamy na 15 minut.
W garnku roztapiamy masło, wkładamy odciśniętą kapustę, dusimy 15 minut, ciągle mieszając.
Na sos: make, rozpuszczoną w wodzie, z przecierem i smietaną wlewamy do kapusty, dusimy wszystko do miękkości- jakieś 15 minut. Doprawiamy vegetą, pieprzem i koperkiem drobno posiekanym. W zalezności od upodoban, jesli jest zbyt gesta dolewamy wody lub dodajemy maki :) Acha i tą kapuste można zrobić bez sosu też pyszna, dusić na masle do porządanej miękkosci.