Do góry

Przekąski Przepis na:

kapusta z fasolką

kapusta z fasolką

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3641

Dodano: 19.03.2010

Odsłon: 4299

pyszna kapustka

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • szklanka suchej fasolki
  • 2 ziemniaki duszone
  • 1 cebula
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • 4 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 05 łyżeczki kminku
  • 2 kostki rosołowe
  • czubata łyżka mąki
  • pieprz i maga
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. namoczyć fasolkę ( przez dobę) w wodzie. do garnka dać kapustę i pokrojone w kostkę mięso, dodać kminek ziele angielskie liście laurowe i kostki rosołowe , podlać wodą i gotować na wolnym ogniu do miekkości mięsa. w osobnym naczyniu ugotować fasolkę w wodzie z odrobiną soli do miekkości. ziemniaki ugotować i podusić , do garnka z kapustą dodać odcedzoną fasolkę , duszone ziemniaki, gotować razem ok 10 minut. pokroić cebulkę usmarzyć na margarynie na złoty kolor dodać do tego mąkę i zrobić zasmażkę, wsypać do kapusty i zagotować przyprawić magą i pieprzem . kapusty nie odcedzać w czasie gotowania, bo dodaje sie fasolkę i nie jest kwaśna..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń