Do góry

Desery Przepis na:

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6578

Dodano:

Odsłon: 11

Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem"

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1/2 kg wędzonego boczku
  • 1 szklanka grochu łuskanego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Groch namocz i zostaw na noc. Ugotuj i odcedź. Kapustę odciśnij, pokrój i ugotuj w małej ilości wody. Odcedź.

  2. Cebulę drobno posiekaj. Boczek pokrój w słupki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i usmaż. Oprósz wszystko mąką.

  3. Przełóż całość do garnka. Dodaj kapustę i groch. Dobrze wymieszaj. Dopraw kminkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Jeśli potrawa jest za gęsta, możesz dodać pół szklanki wody.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń