Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta z grzybami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Grzyby namoczyć, następnie ugotować w tej samej wodzie. Odstawić. Białą kapustę poszatkować, zalać niedużą ilością wody, posolić i ugotować do miękkości. Wystudzić, odcisnąć.
Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą, wsypać kminek. Gotować do miękkości. Odcedzić, zachowując wywar. Cebulę posiekać i usmażyć, mieszając, na oleju na złocisty kolor.
Połączyć obie kapusty, dodać cebulę i grzyby razem z wywarem. Doprawić solą i pieprzem. Skosztować – jeśli danie jest za mało kwaśne, dolać trochę wywaru z kiszonej kapusty. Natomiast jeśli wyszło zbyt wodniste, można zagęścić zasmażką z masła i mąki.
Kapusta z grzybami najlepiej smakuje na trzeci dzień po przyrządzeniu. Trzeba ją codziennie podgrzewać, a po ostudzeniu wstawiać do lodówki.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium