Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z mięsem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Z kapusty wykrój głąb, wycięciem do dołu włóż do garnka z wodą. Gotuj, aż wierzchnie liście stracą kruchość. Wyjmij, zdejmij te liście. Włóż do wody, gotuj, aż kolejne liście staną się miękkie. W ten sposób podgotuj wszystkie liście. Wytnij nerwy.
Ryż ugotuj na półmiękko. Cebule posiekaj, zrumień na maśle. Mięso, ryż, cebulę i pokrojoną paprykę wyrób. Dodaj jajko, bułkę tartą i majeranek. Wymieszaj, przypraw. Największe liście posmaruj mięsem. Przyciśnij kolejną warstwą liści. Przełóż mięsem itd. Uformuj główkę kapusty. Włóż do garnka, zalej gorącym bulionem, gotuj godzinę.Źródło: Chwila dla Ciebie