Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z pomidorami i schabem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, pomidory pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. W dużym garnku, na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Dodaj kapustę, oprósz solą, wymieszaj i duś do chwili, aż zacznie zmniejszać swoją objętość.
Wrzuć pomidory i wlej zalewę, gotuj jeszcze 3-4 minuty. Jeśli kapusta będzie zbyt rzadka, możesz ją zagęścić zasmażką przygotowaną z masła i mąki. W tym czasie na rozgrzanym oleju usmaż schab.
Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kapustą.Źródło: Na żywo