Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta z zasmażką

Kapusta z zasmażką

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 1660

Jako dodatek do różnych mięs.

Składniki

  • kapusta biała - 1 główka
  • masło - 2 duże łyżki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • ocet 10% - 1 łyżka
  • cukier - 2 łyżeczki
  • przyprawa do zup w płynie
  • koperek świeży lub suszony
3-4 os. 30 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Masło rozpuścić w rondelku, wsypać mąkę i zasmażać ciągle mieszając aż mąka lekko zbrązowieje. Wlać zasmażkę do odcedzonej kapusty i dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem, solą, octem, cukrem, przyprawą do zup (kilka kropli). Wsypać koperek. Spożywać na ciepło lub zimno. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń