Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona duszona z żeberkami to dobry pomysł na smaczne danie bez dużego nakładu pracy. Smacznego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Kiszoną kapustę pokroić, włożyć do garnka ( gdy jest bardzo kwaśna wypłukać). Dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, zalać wodą i gotować.
Pokrojone na porcje żeberka natrzeć solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym smalcem.
Pod koniec smażenia żeberek wsypać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić
Rumiane żeberka razem z cebulą przełożyć do garnka z kapustą, wsypać obraną i pokrojoną w pół plasterki marchewkę, dusić pod przykryciem do miękkości.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawić do smaku, dusić przez kilka minut.