Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Autor: ziembulka

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1124

Dodano: 24.04.2014

Odsłon: 19372

najlepiej smakuje z ziemniakami i schabowym oczywiście :)

Składniki

  • kapusta kiszona [ najlepiej własnej roboty ] ok 1 kg
  • kawałek boczku wędzonego
  • 1 łyżka mąki zwykłej
  • kucharek, kostka rosołowa
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości [ja gotowałam ok godz.]. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Wyciągamy skwarki i wrzucamy do kapusty a do wytopionego tłuszczu dodajemy dwie łyżki mąki trochę wody energicznie mieszamy i wlewamy wszystko do kapusty. Mieszamy doprawiamy rosołkiem i kucharkiem i zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy ze schabowym i ziemniakami :)
    pycha. !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 24 kwietnia 2014 pyszna taka kapusta, a jeszcze schaboszczak do tego...tylko jeść :))) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń