Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z zupą ogonową, idealna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek ze świeżą bułką.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Kapustę poszatkuj, posól i poduś trochę ręką, dzięki czemu puści soki. Następnie dodaj kapustę do cebuli i podlej do 3/4 wysokości wodą. Gotuj aż kapusta zmięknie. Następnie odlej wodę, pozostawiając około 2 szklanki wody w garnku.
Do miski przełóż śmietanę (dużą), dodaj dwa opakowania zupy ogonowej i dolej trochę magi. Wymieszaj na jednolitą masę i dodaj do gotującej się na małym ogniu kapusty. Ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę soku z cytryny.