Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta zasmażana z zupą ogonową

Kapusta zasmażana z zupą ogonową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 81

Pyszna kapusta z zupą ogonową, idealna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek ze świeżą bułką.

Składniki

  • Kapusta biała
  • śmietana 18 %
  • zupa ogonowa w proszku
  • Cebula biała
  • Olej rzepakowy
  • sól, pieprz, maga
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Kapustę poszatkuj, posól i poduś trochę ręką, dzięki czemu puści soki. Następnie dodaj kapustę do cebuli i podlej do 3/4 wysokości wodą. Gotuj aż kapusta zmięknie. Następnie odlej wodę, pozostawiając około 2 szklanki wody w garnku.

  2. Do miski przełóż śmietanę (dużą), dodaj dwa opakowania zupy ogonowej i dolej trochę magi. Wymieszaj na jednolitą masę i dodaj do gotującej się na małym ogniu kapusty. Ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę soku z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń