Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapustya

Kapustya

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 700

Szybko, tanio, zdrowo.

Składniki

  • Kapusta czerwona, 1/2 kg
  • cebula, duża
  • marchewka, 10-15dag
  • olej dobrej jakości, 2 łyżki
  • sól, pieprz, pieprz cayenne, do smaku
  • dodatkowo wg uznania pieczarki, 15 dag
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, cebulę siekamy lub trzemy na krajalnicy, z marchewką postępujemy podobnie.

  2. Rozgrzewamy olej-pilnujemy, aby się nie przypalił. Wrzucamy cebulę, marchew i ew. pieczarki. Podsmażamy ,aby lekko zmiękły. Dodajemy kapustę i przyprawy. Mieszamy kilkakrotnie, dodajemy 2 łyżki wody, przykrywamy i dusimy ok. 20 min. Po tym czasie sprawdzamy smak i w razie potrzeby doprawiamy wg uznania.

  3. Podajemy np. z naleśnikami, upieczonymi na blasze ziemniakami, samą, z ryżem lub w inny dowolny sposób.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Kapustya

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń