Do góry

Desery Przepis na:

Karaibski chleb kokosowy

Przepis dnia 2012-03-21
Karaibski chleb kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 60

Dodano:

Odsłon: 16669

idealny dla amatorow kokosa :) nie jest to moj przepis, pochodzi ze strony majanaboxing.blox.pl ale jest tak dobry ze musialam go tu zamiescic:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem oraz wiórkami kokosowymi. Wlać mleko roztrzepane z jajkami i wanilią. Wymieszać i dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładką masę.

  2. Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. Użyłam formy keksowej o wymiarach ok.32,5 na 8,5 cm., którą wysmarowałam margaryną i wysypałam bułką tartą.

  3. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 29 marca 2012 jestem miłośniczką kokosa,na pewno spróbuję tego chlebka.Ciekawy przepis.Zapraszam do mnie,też umieściłam przepis na chlebek:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 21 marca 2012 keks, babka gdzies w tych smakach :) ja uzylam mleka kokosowego

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 marca 2012 Jestem ciekawa smaku tego chlebka, czy smakuje trochę jak np. kokosowy keks ? A użyłaś zwykłego mleka czy mleka kokosowego ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń