Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm... Coś ostatnio u mnie mięsisto :) Dzisiaj popołudniu się to zmieni, bo planuję upiec tradycyjny sernik z brzoskwiniami i kruszonką.... W tej chwili jednak odbiegając od moich ambitnych planów chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszną i bardzo szybką w przygotowaniu karkówkę, którą podałam w towarzystwie pomidorów i oliwek. Zachęcam do zrobienia tego dania szczególnie tych, którzy w ciągu dnia mają mało czasu na przygotowanie posiłków. Danie jest niebywale delikatne i aromatyczne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Plastry karkówki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i z każdej strony oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej mięso po 3 minuty z każdej strony.
Zarumienione mięso podlewamy wodą, dodajemy gałązkę rozmarynu i pod przykryciem dusimy 15 minut. Koncentrat pomidorowy i sos barbecue mieszamy ze sobą i dolewamy do mięsa. 5 minut przed zakończeniem duszenia dodajemy pomidorki koktajlowe i oliwki.
W ten sposób przygotowana karkówka smakuje mi najbardziej z kaszą gryczaną i ogórkiem. Można ją również podać z ugniecionymi ziemniakami i ulubioną surówką. SMACZNEGO :-)
zdj