Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek jesienny

Karczek jesienny

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7152

Dodano:

Odsłon: 24552

kulinarne wyznanie mięsożercy

Składniki

  • 4 plastry karczku ( ok.1,5 cm grubości)
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona słodka
  • 1,5 szkl. przecieru domowego z pomidorów lub soku pomidorowego
  • sol, pieprz, papryka czerwona słodka i ostra,oregano
  • 1 mała cukinia
  • natka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić i obsmażyć z obu stron tak, by złapało kolor pod koniec dodając pokrojoną drobno cebulę . Dodać sok pomidorowy i dusić ok. 30 min co jakiś czas obracając mięso i ewentualnie podlewając odrobiną wody.

  2. Dodać pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojonę w połplasterki cukinię - doprawić i dusić kolejne 5 min.

  3. Gotowe danie posypać natką i spożywać z makaronami różnej maści. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

andzik2 06 listopada 2011 pyszne mięsko, praktycznie bez roboty. Ja dodałam zamiast soku pomidorowego przecier pomidorowy w kartoniku i dwa małe ogórki kiszone, bo akurat miałam na zbyciu :), Mężyś wróci z pracy i będziemy mieć super pychotkowy niedzielny obiadek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń