Dania główne Przepis na:
Karczek jesienny

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7290
Dodano: 06.10.2011
Odsłon: 24768
Składniki
- 4 plastry karczku ( ok.1,5 cm grubości)
- 1 mała cebula czerwona
- 1 papryka czerwona słodka
- 1,5 szkl. przecieru domowego z pomidorów lub soku pomidorowego
- sol, pieprz, papryka czerwona słodka i ostra,oregano
- 1 mała cukinia
- natka
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso przyprawić i obsmażyć z obu stron tak, by złapało kolor pod koniec dodając pokrojoną drobno cebulę . Dodać sok pomidorowy i dusić ok. 30 min co jakiś czas obracając mięso i ewentualnie podlewając odrobiną wody.
-
Dodać pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojonę w połplasterki cukinię - doprawić i dusić kolejne 5 min.
-
Gotowe danie posypać natką i spożywać z makaronami różnej maści. Smacznego.
Komentarze do przepisu (1)

andzik2 06 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
pyszne mięsko, praktycznie bez roboty. Ja dodałam zamiast soku pomidorowego przecier pomidorowy w kartoniku i dwa małe ogórki kiszone, bo akurat miałam na zbyciu :), Mężyś wróci z pracy i będziemy mieć super pychotkowy niedzielny obiadek.0 Kto głosował? | Odpowiedz