Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pieczony.

Karczek pieczony.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9557

Dodano:

Odsłon: 16180

Pyszne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z oleju i przypraw zrobić zaprawę,natrzeć nimi karczek i zostawić na noc w lodówce.
    Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.
    Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.
    Pieczemy w 180st.
    Można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.

  2. Polecam i smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń