Do góry

Przetwory Przepis na:

Karczek pieczony

Karczek pieczony

Autor: wkuchniiogrodzie

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 136

Dodano: 05.09.2017

Odsłon: 668

Karczek można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.

Składniki

  • 1kg karkówki słodka papryka pieprz czarny vegeta sok z cytryny 1-2 łyżki oleju majeranek zioła prowansalskie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z oleju i przypraw zrobić zaprawę,natrzeć nimi karczek i zostawić na noc w lodówce.<br />
    Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.<br />
    Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.<br />
    Pieczemy w 180st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń